Rutfrukter I Ugn med Panerad Fisk
.
Rotfrukter i Ugn
200 Grader Ca 40 min
200 Grader Ca 40 min
Morötter
Palsternacka
Potatis
Rödbetor
Gul lök
Gul lök
Vitlök
.
Panering
1-2 Ägg
Stöbröd
Salt
Peppar
Citronpeppar
.
Skala, skiva eller tärna grönsakerna. Lägg den på en smord plåt eller använd bakplåtspapper, då för att undvika att grönsakerna ska fastna i plåten. Krydda med salt och peppar, använd gärna andra kryddor som tex oregon, timjan eller basilika. Ringla lite olja över rotfrukterna och varför inte lite honung. Låt dem sedan vara i ugnen i ca 40.
.
Panera fisken undertiden grönsakerna är i ugnen.
Häll ströbröd, slat, peppar och citronpeppar i en större skål. Blanda ihop med en gaffel. Vän fisken i ett uppvispat ägg, vänd den sedan i paneringen. Snåla inte med smöret under stekningen.
Häll ströbröd, slat, peppar och citronpeppar i en större skål. Blanda ihop med en gaffel. Vän fisken i ett uppvispat ägg, vänd den sedan i paneringen. Snåla inte med smöret under stekningen.
.
Ha även gärna en god sås till, ett snabbtips kan var att man häller cream fraiche och en buljongtärning i en kastrull och kokar upp tillsammans, salta och peppra.
.
Ha en trevlig middag.
Kommentarer
Trackback